Home > Leuk en Gezond Werken > Samen Gezond

Samen Gezond

Een van de oorzaken van stress is een slechte fysieke conditie. Je voelt je slap, je kunt zwaar werk niet probleemloos uitvoeren en krijgt daardoor ook een laag gevoel van eigenwaarde. Het ouderwetse ‘gezonde geest in een gezond lichaam’ is gewoon wáár!

Een slechte lichamelijke conditie kan ook leiden tot blessures, zoals rug- en knieklachten. Hieronder wat tips die wij inzetten om fijn en gezond te kunnen werken.

1. We zorgen dat we in een goede conditie zijn. We maken bijvoorbeeld gebruik van de SamSam Regeling. Amstelring Wijkzorg betaalt 50% van je contributie van een sportclub, fitnesscentrum of trainingen (Zumba, aerobics, dansles…). Dit geldt ook voor abonnementen die al lopen.

2. We letten tijdens ons werk op onze houding. Cliënten verplaatsen kost veel kracht, maar er zijn trainingen voor om te zorgen dat het makkelijker gaat en het niet je rug kost. Denk aan de training haptonomisch verplaatsen, tilrichtlijnen en trainingen door ergotherapeuten, fysiotherapeuten en tilspecialisten.

3. We maken gebruik van meetinstrumenten Er zijn speciale middelen om de risico’s van ons werk in beeld te krijgen, zoals de tilthermometer en de rugradar.