Home > Amstelring Wijkzorg documentaire

Amstelring Wijkzorg documentaire

Amstelring Wijkzorg levert deskundige en betrouwbare zorg aan huis.

Wij helpen onze cliënten zo lang mogelijk op een waardige manier thuis te blijven wonen. Dat doen wij op een heel bijzondere manier, want bij ons zijn de mensen ‘in het veld’ eigen baas.

Zelfsturende teams

Als een van de eerste wijkzorg-organisaties zijn wij een paar jaar geleden begonnen met zelfsturende teams.  Dit betekent dat de wijkverzorgenden en -verpleegkundigen alles zelf regelen: roosters opstellen en verzuim opvangen, vakanties inplannen, indicaties maken, cliënten-aanvragen opnemen… alles zonder te hoeven overleggen met een manager, directeur of andere leidinggevenden. Maar wel met ondersteuning van een ervaren teamcoach en moderne technische hulpmiddelen, zoals online gekoppelde iPads.

Werken bij Amstelring

Onze aanpak maakt het werk voor de zorgverleners bijzonder veelzijdig en verantwoordelijk. Je kunt veel dingen direct met de cliënt afstemmen en regelen, en je hebt alle vrijheid om samen met je teamgenoten te zorgen dat het lekker draait. Iedereen kent alle cliënten, iedereen is op de hoogte van de onderlinge afspraken en in de meeste gevallen doet iedereen met veel plezier haar en zijn werk. En daar worden ook de cliënten vrolijker van!

Bekijk de video’s, dan snap je hoe het werkt

Om duidelijk te maken hoe wij werken, hebben we twee video’s gemaakt. De korte toont je in een paar minuten de belangrijkste facetten van ons werk. De langere video gaat meer de diepte in, met uitleg over de werkwijze en gesprekken met cliënten. Bekijk ze hieronder:

Korte versie                                     Langere versie

Wil jij óók zo werken?

We kunnen ons voorstellen dat je na het bekijken van deze video’s zin krijgt om óók op deze manier te gaan samenwerken en -leren. Dan kun je twee dingen doen:

  1. Je solliciteert bij Amstelring en komt meedraaien in een van onze teams.
  2. Je gaat binnen je eigen organisatie de ontwikkeling van zelfsturende teams stimuleren. Neem in beide gevallen contact met ons op, dan helpen we je graag verder.
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.