Home > Weblog > Marielle´s Blog over de Wijkzorg: in de media.

Marielle´s Blog over de Wijkzorg: in de media.

15 augustus 2022

Al jaren probeer ik mijn ervaringen in mijn mooie vak in beeld te brengen. Dat is een van de redenen waarom ik in 2018 ben gaan schrijven. Door te schrijven wil ik de inhoud van mijn werk vertellen; dat het werk veelzijdig is, mooie kanten maar ook minder mooie kanten heeft.  Als verpleegkundige in de wijk, mijn late ontdekking van mijn passie voor dit vak, maakt dat ik nog elke dag enthousiast naar mijn werk ga. Ik ben pas 12 jaar in de zorg aan het werk en heb in die jaren al veel dingen zien veranderen. Vanaf mijn 38 e in zorgland, jaarlijks veranderingen in financiering en wetten rondom de zorg. Ook zie ik dat steeds meer zorgmedewerkers zichzelf profileren. Zoveel collega’ s  zijn online, platformen van zorgprofessionals  en social media spelen daarbij een belangrijke rol.

En zo sta ik altijd open om mijn ervaringen te delen. Dit is inmiddels bij Amstelring bekend en neem ik regelmatig mensen mee de wijk in om een kijkje te nemen. Dat kan gaan om een  lid van de cliëntenraad, of lid van de Raad van Toezicht, iemand van een zorgverzekeraar of een journalist van de Volkskrant, iedereen is welkom. En die laatste heeft recent een prachtig mooi artikel geschreven over de crisis in de wijkzorg. De reacties die ik daarop heb gekregen zijn enorm. Als gevolg van dit artikel werd ik benaderd door de televisie. Na goedkeuring en overleg met de adviseur communicatie, werd er een televisie opname gepland. 

Dit was een enorm leuke ervaring en hopend op een vervolg liepen de bestuurder, adviseur communicatie en ik trots naar de auto. Mijn telefoon was ontploft, wat een leuke appjes allemaal leuke reacties, gedurende de opvolgende dagen bleef dit doorgaan. Ook aanbiedingen van nieuwe banen en gespreks-initiatieven om over de wijkzorg te praten  kwamen voorbij.

De kracht van social media is enorm. Hoe kunnen wij de nood in de zorg nu op de kaart zetten voor onze bestuurders van het land? Ik zou het fantastisch vinden als wij allemaal meer van ons laten horen. Doe je mee? Laten we kijken hoe wij dit prachtige vak in beeld kunnen brengen en de urgentie van zorg (thuis) op de kaart zetten.

Want wees nou eerlijk je wil toch ook zorg voor je ouders, opa en oma, je partner en natuurlijk voor jezelf als het ooit nodig is? Maak maar herrie;  laat van je horen en ondertussen beoefenen we het mooiste vak wat er bestaat.

Pas goed op jezelf!

Lieve groet Mariëlle.


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.