Home > Weblog > Marielles Blog over de Wijkzorg: hoe goed kende ik je.

Marielles Blog over de Wijkzorg: hoe goed kende ik je.

9 februari 2022

Het is alweer 2 jaar geleden dat je in zorg kwam. Je was niet in orde en je suiker is onstabiel en je hebt longkanker. Je regelt de diabetes al jarenlang zelf, maar het gaat even niet. Je bent insuline afhankelijk en dus komen wij vier maal per dag. Je vindt het prima dat we je helpen en al snel heb je vertrouwen in ons. Ook je suiker lijkt stabieler te worden. De reden dat je niet fit bent komt omdat je longkanker hebt.

Je reageert goed op de chemopillen, je knapt op. Langzaam maar zeker krijgt het leven weer wat kleur en glans. Je bent een lekkere eter en gaat graag uit eten met je vrouw en kinderen. Helaas gaan lange fietstochten niet meer en op vakantie gaan kost teveel energie. Maar toch maak je er wat van. Toen kwam Corona. Het maakte je leven saai en je wereld werd kleiner. Zo nu en dan was je somber, maar altijd gaf je aan nog te willen leven. Tot een paar weken geleden, je ging snel achteruit. Je at nauwelijks en toch waren je suikerwaardes enorm hoog. Je raakte er in de war van. S´nachts was je aan het spoken. Zo erg dat je vrouw in de andere kamer ging slapen. Was dit het begin van het einde? 

Familie wilde (nog) geen afscheid van je nemen en jij niet van hen. Maar je was op. Je wilde bediend worden en je wens was om thuis te blijven om te sterven. De familie was 24 uur per dag bij jullie thuis. De wijkzorg was er om jullie allen bij te staan in die laatste fase. Geen nachtzorg want jullie redden het met elkaar. En zo kwam je te overlijden. 

Ik heb niet eens echt afscheid genomen van je. Tot ik vandaag bij je uitvaart was. Jeetje wat een bijzonder mens was je. Altijd iedereen tot hulp en je altijd beschikbaar maken voor de ander. Er waren mooie woorden van je kinderen en kleinkinderen. 

Op je uitvaart leerde ik je pas echt kennen. Daar hoor ik hoeveel je hebt gedaan in je leven en wat je hebt moeten missen in je laatste jaren. Desondanks maakte je altijd een tevreden indruk op mij. Ik ben dankbaar dat ik je heb leren kennen. En de dankbaarheid van de familie voor al onze zorg maakt ons team nederig.

Rust zacht.

Lieve groet Mariëlle 


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.