Home > Weblog > Marielles blog over de wijkzorg deel:84 Hij zit!!

Marielles blog over de wijkzorg deel:84 Hij zit!!

8 februari 2021

Hij zit!   

Daar zit ik dan, zojuist de eerste van de twee vaccins tegen Covid 19 gekregen. Een kwartier wachten om de eerste mogelijke bijwerkingen te signaleren. Met mij nog een aantal zorgverleners die aan het wachten zijn. Ondertussen zit ik te denken. Ik vond het best spannend, al die meningen en discussies in de media. Iedereen vind er wat van. Ik ook natuurlijk. 

 Collega’s die mij kennen weten dat ik lang heb getwijfeld. Ik heb nog nooit een griepvaccin genomen, maar mij wel laten vaccineren voor vakantie 🙈. Dus na veel overleggen met collega’s, achtergrondinformatie, lezen en de wens op een wereld zonder Corona, uiteindelijk vandaag mijn vaccin laten zetten. Daarmee hoop ook ik een eerste stap te hebben gezet naar een nieuwe, corona vrije samenleving, waarin je gewoon weer kan samenkomen met familie, vrienden, collega’s, feestjes en uitjes. En niet te vergeten het kopje koffie bij de cliënten even het praatje zonder mondmasker. Of het houden van familie gesprekken weer bij elkaar in plaats van digitaal. Weer samen komen met collega’s tijdens vergaderingen en weer spontane ontmoetingen. Je weet wel die dingen die we eerst deden.

Natuurlijk weet ik ook niet wat dit vaccin op termijn zal doen, maar dat weten we ook niet van corona. En dat dat in sommige gevallen voor blijvende schade zorgt, weten we inmiddels wel. Die gedachte heeft mede ervoor gezorgd dat ik het vaccin dus toch heb genomen. Over drie weken nummer twee en dan ben ik hopelijk goed beschermd. Zodat ik kan blijven werken en zorgen voor mensen.

Ik hoop voor ons allen een corona vrije toekomst, waarin wij beter beseffen wat we hebben en misschien iets hebben geleerd.

Lieve groet Mariëlle.

 


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.