Home > Weblog > Marielles Blog over de Wijkzorg deel 105: De eerste stagiaire van het Wijkleerteam

Marielles Blog over de Wijkzorg deel 105: De eerste stagiaire van het Wijkleerteam

15 december 2021

Op 1 november 2021 zijn wij een wijkleerteam gestart in onze organisatie. We hebben het ambitieuze idee om een groep leerlingen, onder begeleiding van ervaren verpleegkundigen, klaar te stomen voor het vak wijkverpleging. Andere thuiszorgaanbieders in het land hebben dit al opgezet en zijn laaiend enthousiast. Omdat ik niet bang ben voor iets nieuws ben ik meegegaan met  de ontwikkeling van dit team. Het is een hele stap, mede omdat we het gaan opzetten in een omgeving waar ik niet vandaan kom, dus ook voor mij nieuw. Desalniettemin ik heb er zin in.

Stap 1 was het zoeken naar een kantoorruimte; en die hebben we gevonden. Vervolgens zijn wij met elkaar gaan shoppen om het functioneel doch ook gezellig in te richten. Ondertussen blijven we zoeken naar nieuwe collega´s en dus voeren we sollicitatiegesprekken. Dan is het zover, de aftrap van het wijkleerteam!

Helaas kunnen we niet met de volledige bezetting starten, een collega breekt haar enkel en het lukt niet om het rooster rond krijgen. We besluiten om alleen te beginnen met dagdiensten. We doen een oproep voor personeel en gaan op zoek naar leerlingen en stagiaires. Ondertussen worden er subsidies aangevraagd en krijgen we bijna de vrije hand om dit project op te zetten en te laten slagen. 

En dan hebben wij onze eerste stagiaire, een medische student, een jonge ambitieuze jongen die 9 dagen komt meekijken hoe het in de wijk gaat. Hij heeft grote plannen voor de toekomst; wil arts worden. Wij nemen hem mee in de wijk en proberen onze ervaringen te delen en hem een mooi kijkje te geven in de langdurige zorg en de wijkverpleging. Het is leuk om dat te kunnen en mogen doen.

Ik kijk uit naar alle leerling en stagiaires die gaan komen, en kijk uit naar de verdere ontwikkeling van dit mooie team.

Wordt dus vervolgd,

Lieve groet Mariëlle


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.