Home > Weblog > Mariëlle’s blog over de wijkzorg – deel 7: Werk leuk en gezond houden door kennis te delen

Mariëlle’s blog over de wijkzorg – deel 7: Werk leuk en gezond houden door kennis te delen

7 januari 2019

Vandaag zijn we de werkdag gestart met een kop koffie en thee. We overleggen met twee collega’s en twee stagiaires: wie gaat mee naar welke cliënt, welke opdrachten willen de stagiaires doen, waarop wil je feedback hebben? Wie is de dagoudste vandaag? Een dag met redelijke volle routes en complexe situaties die spelen. Het is soms een uitdaging om op tijd klaar te zijn, maar mede door de hulp van onze stagiaires, zijn wij toch aan het eind van de ochtend klaar.  

Die middag blijft er een collega met de twee stagiaires de cliëntenzorg doen en doen ook allerlei taken die voorbij komen tijdens een middagdienst. Taken zoals een intake van een nieuwe cliënt, het inplannen van routes, contact met huisartsen of er nieuwe cliënten kunnen worden aangemeld, kortom genoeg te doen. Ook hier worden taken weer verdeeld, zodat de stagiaires hun ervaring kunnen opdoen.

Ondertussen kijk ik nog even op mijn tablet hoe laat het is, want er staat een workshop gepland die om 13.30u start bij het wijkservicecentrum in Amstelveen. Ik vraag een collega van een ander team of zij wil meerijden. En zo sta ik iets voor enen op haar te wachten. In de auto kletsen we over de werkzaamheden in de teams en hoe het gaat met de collega’s.  

Aangekomen bij het wijkservicecentrum staat er een gezonde lunch klaar en arriveren meerdere collega’s. Na de lunch start de workshop. De workshop gaat over de taak van de teamcontroller binnen het eigen team. Omdat het binnen een zelfsturend team ook van belang om financieel gezond te zijn, is er in elk team een collega met die taak. Het gaat dan over controle uitvoeren op geregistreerde cliënt-uren in vergelijking met gedeclareerde werk-uren. Hierin moet een bepaalde balans zijn om financieel gezond te zijn. Als zelfsturend team heb je als het ware je eigen onderneming, en daarbij hoort dus ook een ‘kloppend huishoud-boekje’.

Na de introductie wordt de groep in tweeën gedeeld, gedurende twee uur krijgen we een hoop informatie te verwerken. De een weet er nog niets van, de ander wel en vult aan. Er volgen nuttige discussies en gesprekken. Het blijkt voor iedere aanwezige zeer zinvol en een fijne ervaring om de kennis met elkaar te delen. Aan het eind van de workshop zijn we weer een hoop kennis rijker en gaan we huiswaarts. Het was een nuttige werkdag!

Elkaar helpen, kennis delen en blijven leren wordt gestimuleerd door mijn werkgever. Zo blijft ons werk leuk en gezond!

Lieve groet,
Mariëlle


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.