Home > Weblog > Mariëlle’s blog over de wijkzorg – deel 63: Vakantie in Coronatijd

Mariëlle’s blog over de wijkzorg – deel 63: Vakantie in Coronatijd

15 juli 2020

Het is half juli, ik ben weer “gewoon” aan het werk in de wijk. Er komen weer allerlei zorgvragen binnen. Tijdelijke zorg, langdurige zorg, terminale zorg en nieuwe cliënten met dementie. Het is fijn om gewoon aan het werk te zijn. Langzaam komen we ook weer zo nu en dan bij elkaar op kantoor om te sparren en samen te werken. Dat is natuurlijk super belangrijk in de zorg en bij het begeleiden van leerlingen en nieuwe collega’s. Stiekem ben ik ook wat minder streng op de 1.5 meter regel, ook omdat ik daar niet sterk van overtuigd ben. Persoonlijk ben ik van mening dat als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, met betrekking tot gezondheid en persoonlijke hygiëne en thuis blijven bij klachten,  we al een goede stap zetten.

Het vakantierooster is klaar en vrijwel al mijn collega’s blijven tijdens de vakantie in Nederland of gaan helemaal niet op vakantie. Een vakantie die we allemaal hard nodig hebben en mijn inziens dik verdienen. We hopen dan ook dat er geen tweede golf komt en dat we dan weer opnieuw alle moeilijke beslissingen moeten nemen. 

En dan zie ik beelden van volle vliegvelden en nachtclubs. Maar ook jeugd op overvolle terrassen in Europa, vakantielanden waar zon, strand en zuipen de hoofdactiviteiten zijn. Ik gun ieder zijn of haar vakantie, maar alsjeblieft als je dan echt persé zo op vakantie wil;

Houd je dan aan de regels en zorg dat je het COVID-19 virus niet mee terug neemt. Want ook al denk je dat jij er niet ziek van wordt, wat absoluut niet zo is trouwens, je vader, moeder, opa en/of oma kunnen er wel doodziek van worden of zelfs dood gaan. En ik denk niet dat jij dat op je geweten wilt hebben?

Ik ga vakantie vieren in eigen land en ga mijn batterijen opladen. En hoop dat er na de vakantie geen tweede golf op ons zorgverleners staat te wachten.

Stay safe en denk na.

Liefs Mariëlle


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.