Home > Weblog > Mariëlle’s blog over de wijkzorg – deel 27: Waarom zou je in de zorg gaan?

Mariëlle’s blog over de wijkzorg – deel 27: Waarom zou je in de zorg gaan?

18 juni 2019

Wie had ooit gedacht dat ik in de zorg zou werken, nou ik in ieder geval niet. Ik heb zoveel baantjes gehad: in de kwekerij, tuincentrum, bloemenveiling, make up consulente, kinderkleding consulente en huishoudelijke hulp, nou ja genoeg dus. Ik was 17 jaar toen ik van school af kwam met een diploma. Terugkijkend op mijn schoolcarrière hoef ik niet trots te zijn. Ik had schooladvies havo, maar ben naar de mavo gegaan, daar halverwege de overstap naar de huishoudschool gedaan, want school was voor mij vooral iets wat ik gezellig vond. Voor leren had ik niet zoveel tijd.

Mijn belangrijkste doel was moeder worden en een gezin krijgen. Ik had serieus niet echt nagedacht over mijn toekomst. Het geluk gebeurde: ik werd moeder, twee prachtige kinderen kwamen. En omdat mijn man altijd erg veel van huis was en een drukke baan had, besloten wij dat ik thuis zou blijven om voor de kinderen te zorgen. Met veel liefde en plezier heb ik de taak van moeder op mij genomen. De rijkdom om op school deel te nemen aan schoolreisjes, klassenouder zijn en daar waar nodig is mijn hulp aanbieden. Het was heerlijk om thuis te zijn en mijn kinderen bij te staan.

Maar toen gingen ze naar de middelbare school en had ik tijd over om te gaan werken. Wat kun je dan doen? Zonder passend diploma en ‘al’ eind dertig. Het was op dat moment een keuze: postbode of huishoudelijke hulp. Ik koos voor het laatste, met veel plezier ben ik een aantal jaren werkzaam geweest. Van de toenmalige manager kreeg ik te horen dat ik meer in mij had dan dat ik als huishoudelijke hulp kon laten zien. Zelf had ik echt geen ambitie om mij te ontwikkelen, maar doordat zij mij de kans gaf wilde ik het wel proberen.

Het begon met een toelatingstest en die behaalde ik met gemak. Mijn zelfvertrouwen groeide en zo startte ik mijn opleiding tot verzorgende IG- niveau 3. Vanaf de eerste dag was ik enthousiast, ik voelde mij als een vis in het water op de diverse stageplaatsen. Nooit gedacht dat ik dit vak zo leuk zou vinden. Nadat ik mijn IG diploma had behaald, had ik de smaak te pakken. Ik wilde meer, ik deed een cursus werkbegeleiding en kon doorstuderen voor MBO niveau 4 verpleegkunde. In 2018 heb ik mijn diploma gehaald en ben daar super trots op.

Elke dag word ik in mijn werk wel een keer bedankt door cliënten of mantelzorgers. Daarbij is het een vak met veel verschillende facetten en dus altijd een uitdaging. Dus als je twijfelt of je misschien een draai wilt geven aan je leven? Kies voor de ZORG!

Lieve groet,
Mariëlle

 


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.