Home > Weblog > Mariëlle’s blog over de wijkzorg – deel 25: Hoe leuk is dat!

Mariëlle’s blog over de wijkzorg – deel 25: Hoe leuk is dat!

5 juni 2019

Zoals ik wel vaker heb benoemd in mijn blogs, ben ik erg trots op mijn vak. Ook vind ik het belangrijk om een positieve boodschap over te brengen over de inhoud van mijn vak en met name het werken in de wijk. Dus als ik dan met een collega mag deelnemen aan het geven van een interview, dan doe ik dat natuurlijk!

Samen met mijn collega ontvangen wij de journaliste van Amstelring Ledenmagazine bij ons op kantoor en praten honderduit over de werkzaamheden, het werken in een zelfsturend team, de knelpunten, maar vooral de positieve dingen. Dit enthousiasme wordt gezien en gevoeld door de journaliste.

We kijken met een professionele blik naar nieuwe zorgvragen en we proberen uit te leggen waarom we kritisch moeten zijn op de hoeveelheid zorg die wordt ingezet.
Dit wordt verwacht door zorgverzekeraars: zorg dient doelmatig te zijn, afgestemd op de zorgvraag van de cliënt, maar ook aansluitend op zelfzorgmogelijkheden.

Bij elke zorgvraag moeten wij kritisch redeneren: wat is de zorgvraag, kan de cliënt nog zelfstandig worden, is er hulp gewenst vanuit het sociaal netwerk, wat als dat er niet is? Allemaal vragen die opkomen bij een aanmelding voor zorg. We proberen een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van de vraagstukken die voorbij komen in de wijkzorg. Het artikel waarvoor wij zijn uitgenodigd mag ruim 300 woorden zijn. Maar de journaliste heeft zoveel stof om te schrijven dat ze wel een hele serie kan maken.

Als kers op de taart komt er een foto bij het interview. Nietsvermoedend denken mijn collega en ik dat het gaat om een simpel fotootje. Niets is minder waar, er werd een heuse reportage gemaakt. En hoe breng je je werkzaamheden in beeld zonder het typische beeld van het aan- of uittrekken van steunkousen? Ik mag zeggen dat het goed gelukt is en dat we een lol hebben gehad!

Dit is weer zo’n mooi voorbeeld van het werken binnen onze organisatie, de professional aan het woord. Als bewijs een paar van de foto’s. Het interview komt te staan in de jaaruitgave van Amstelring Ledenmagazine, deze wordt in juni gepubliceerd.

Lieve groet,
Mariëlle


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.