Home > Weblog > Mariëlle’s blog over de wijkzorg – deel 24: Mooi voordeel van een zelfsturende organisatie

Mariëlle’s blog over de wijkzorg – deel 24: Mooi voordeel van een zelfsturende organisatie

29 mei 2019

Vaak hoor je in het nieuws berichten over zelfsturing, de één is voor, de ander is tegen. Er worden veel dingen gezegd door mensen met en zonder ervaring binnen de zelfsturing. Zelf word ik er erg vrolijk van, werken binnen onze organisatie maakt dat ik mijn werk met heel veel plezier doe!

Binnen het team zijn er verschillende rollen die worden vervuld door collega’s aan de hand van kwaliteiten en interesse. Er zijn concrete teamafspraken gemaakt, om er voor te zorgen dat wij met elkaar een leuke werkomgeving hebben en houden.

Binnen de organisatie worden wij als zorgprofessionals gezien, gehoord en aangemoedigd om te ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan workshops, scholingen, trainingen, maar ook officiële overleggen. Iedereen die iets te delen heeft wordt gehoord.

Zo zaten wij recent met een groep afgevaardigden van de ondernemingsraad, de wijkzorg raad en de cliëntenraad. Problemen of knelpunten werden besproken en bekeken vanuit verschillende perspectieven. Met elkaar proberen we om een oplossing te bedenken; wat een mooi initiatief.

Wat betreft zichtbaarheid binnen de organisatie en daarbuiten kan ik kort zijn: we moeten nog veel zichtbaarder worden. Het beeld van de wijkzorg en zelfsturing is nog altijd niet volledig en veelal erg zwart/wit. Een aantal dingen die ik doe om te proberen dit beeld te veranderen zijn het schrijven van mijn blogs, les geven op scholen (zowel vmbo als mbo) en deelnemen aan regio markten. Allemaal initiatieven die worden ondersteund vanuit onze organisatie.

Ook dat is een belangrijk onderdeel om zelfsturing te laten slagen. Vertrouwen hebben in je personeel en collega’s, hen kansen geven. Mijn rol als verpleegkundige is meer dan alleen zorgen voor mijn cliënten. Het is ook zorgen voor mijn collega’s, studenten, leerlingen en stagiaires. Samenwerken met iedere zorgverlener ongeacht het niveau, elkaar weten te vinden en verbinden.

Samen maken wij de o zo noodzakelijke zorg mooi.

Tot volgende week,
Liefs Mariëlle


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.