Home > Weblog > Marielle’s blog over de wijkzorg – deel 1

Marielle’s blog over de wijkzorg – deel 1

5 november 2018

Daar is ie dan, de eerste blog van mij. Vanaf nu ga ik  jullie elke week wat vertellen over mijn werkzaamheden als verpleegkundige in de wijk. Mijn doel is om een kijkje te geven over de wijkverpleging van nu en in de veelzijdigheid van het werk.

Wie ben ik?
Mijn naam is Mariëlle en ik ben 46 jaar, getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Ik ben begonnen als verzorgende en later ben ik gaan studeren voor verpleegkundige niveau 4. Sinds juli 2018 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige. Ik ben nu 7 jaar actief in de zorg, waarvan 5 jaar bij mijn huidige werkgever.

Momenteel ben ik werkzaam bij Amstelring Wijkzorg, een organisatie met ruim 60 zelfsturende teams. Binnen de teams werken we met  het principe eigenaarschap en ondernemerschap. Dagelijks werken wij in een klein team  om onze cliënten de juiste zorg te bieden. Wij regelen met elkaar alle randzaken die komen kijken bij het leveren van wijkzorg. Dit doen we door ons te richten op zelfredzaamheid. Ook bieden we ondersteuning bij de inzet van hulpmiddelen om de cliënt meer eigen regie te geven. Binnen ons team zijn we trots op onze collega’s die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van palliatieve zorg, dementie zorg en hoogcomplexe verpleegtechnische handelingen.

In het team maken we heel wat mee. Mooie dingen en minder mooie dingen. Dit wil ik graag met jullie delen. Ik heb er heel veel zin om mijn verhalen met jullie te delen! Ik hoop dat jullie mijn blogs leuk zullen vinden en mij de komende blogs willen volgen.

Tot volgende week, lieve groet Mariëlle


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.