Home > Weblog > Marielles blog over de Wijkzorg deel 106: Weer een jaar voorbij.

Marielles blog over de Wijkzorg deel 106: Weer een jaar voorbij.

28 december 2021

Het is vandaag 21 december, het officiële begin van de winter. Het is koud, op de televisie zie ik kinderen schaatsen op een ijsbaan. Het is donker en koud, de kerstlichtjes branden in de meeste huizen. Een mooi moment om het jaar te overdenken. De gedachten aan alle cliënten komen voorbij. Cliënten waar we voor mogen zorgen, die we hebben kunnen helpen, maar ook die we moeten missen. Als ik terug kijk bedenk ik dat er echt veel cliënten overleden zijn dit jaar. Er was al in het nieuws dat er een  oversterfte was. Tja komt het door covid of wat is het? We weten het nooit zeker, maar het isoleren van kwetsbaren heeft gevolgen, mensen die niet op tijd naar het ziekenhuis gaan omdat ze niet tot last willen zijn, mensen die te laat een diagnose krijgen. Ook collega’s waar we afscheid van hebben genomen komen in gedachten voorbij. 

Laat ik vooral niet vergeten de hoogtepunten punten van dit jaar te noemen. We hebben  een teamuitje kunnen doen, twee collega’s zijn getrouwd, we hebben meegedaan aan een fotoshoot over de wijkzorg. Een boekje met tien van mijn blogs is gedrukt. Een nieuwe uitdaging om meer leerlingen op te leiden (het wijkleerteam) waar ik mijn bijdrage aan mag leveren. Wauw!! Zo zijn het best veel mooie dingen!

Wat het nieuwe jaar zal brengen is best spannend. Zeker in het licht van covid en de  mutaties die zich steeds aandienen. De verdeeldheid onder de burgers over wel of niet vaccineren en het corona beleid. Niemand weet de oplossing, maar laten we afspreken dat we voor elkaar blijven zorgen, naar elkaar blijven luisteren en ook gewoon een lief zijn voor elkaar. Ik zeg 2021 gedag en spring vol goede moed het nieuwe jaar in!

Fijne jaarwisseling.✨

Lieve groet Mariëlle ❤️


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.