Home > Weblog > Thuiszorgsector in Noord-Holland biedt leer-werktraject op hbo-niveau

Thuiszorgsector in Noord-Holland biedt leer-werktraject op hbo-niveau

25 juni 2019
Gemaakt door HvA

Amstelring Wijkzorg en vijf andere ouderenzorgaanbieders ondertekenden met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) de overeenkomst voor de start van de opleiding Wijkverpleegkundige Zorg duaal. Een gespecialiseerde opleiding met oog op de ouderenzorg van de toekomst, zonder kosten voor de student.

Ouderen blijven steeds langer thuis blijven wonen. Hierdoor stijgt ook de vraag naar hoogopgeleide verpleegkundigen in de thuiszorg. Samen met de Noord-Hollandse ouderenzorgorganisaties Omring, Evean, Cordaan, ViVa! Zorggroep en De Zorgcirkel slaat Amstelring Wijkzorg de handen ineen om hierop in te spelen. Samen met de HvA zetten zij de hbo-opleiding Wijkverpleegkundige Zorg duaal op. Binnen deze opleiding worden studenten in vier jaar tijd klaargestoomd tot volleerd wijkverpleegkundigen met erkend hbo-v-diploma, niveau 6. De studenten leren en ervaren om te kijken naar de behoeften van ouderen en daarop in te spelen. De theorie wordt gegeven op de HvA en de praktijkervaring doet men direct op in de wijk in de wijkteams van Amstelring Wijkzorg of één van de andere zorginstanties. Tijdens de duaal-opleiding ontvangen de studenten direct salaris voor hun werk in de thuiszorg. Ook worden de studiekosten betaald door het stageadres. Na het behalen van het diploma kan men overal in de zorg terecht. Wel blijft de hoop dat de leerling in de thuiszorg werkzaam blijft. Een geweldige kans voor mensen die een opleiding willen starten of juist een carrièreswitch willen maken.

De opleiding start in september 2019 met 30 studenten. Elke zorgorganisatie werft en selecteert vijf kandidaten. Wil je meer informatie of solliciteren? Stuur dan een mail naar Dick de Groot: dick@amstelringwijkzorg.nl


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.